ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
مدیرکل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی کشور:
تشریح دلایل ممانعت سازمان دامپزشکی از واردات دام زنده و حیوانات خانگی از کشورهای درگیر کرونا/ مردم نگرانی بابت انتقال ویروس کرونا از حیوان به انسان را نداشته باشند.
حکیم مهر: سازمان دامپزشکی کشور در اقدامی پیشگیرانه از واردات دام زنده و حیوانات خانگی از کشورهای درگیر شده به ویروس کرونای جدید به ایران جلوگیری میکند .
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، «دکتر سیدبهمن نقیبی» مدیرکل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی این سازمان امروز سهشنبه با اعلام این مطلب در برنامه زنده شبکه خبر سیما اعلام کرد: اگرچه تا کنون هیچ موردی از ابتلای دامها به ویروس کرونای جدید گزارش نشده است، اما سازمان دامپزشکی کشور بر اساس اصول بهداشتی تعامل با سایر کشورها و با هدف جلوگیری از انتشار فزونتر این ویروس نوظهور در کشور که دارای ابعاد ناشناخته بسیاری میباشد، ورود دام زنده و بهویژه حیوانات خانگی از کشورهایی که بطور قطعی مواردی از ابتلا به ویروس کرونا را داشته اند، ممنوع کرد.
وی با بیان اینکه در هنگام بروز و شیوع یک بیماری بویژه بیماریهای نوظهور استفاده از تمامی پتاتسیلهای کنترلی موجود از جمله اقدام به قرنطینه دامهای بیمار و یا مشکوک به بیماری میباشد، افزود: البته در تمامی موارد هنگامی که حیوانی از کشوری به کشوری منتقل میشود اقدامات پیشگیرانه و کنترلی در ارتباط با آنان اعمال و تمامی اقدامات در شناسنامه بهداشتی حیوان ثبت می گردد.
نقیبی با بیان اینکه تصمیم به محدودیت ورود عمدتاً شامل حیوانات خانگی همراه مسافر بوده است، تصریح کرد: در این راستا از سازمان هواپیمایی کشور خواسته شد تا با ابلاغ این ممنوعیت به تمام ایرلاینها از پذیرش هرگونه حیوان بدون گواهی بهداشتی دامپزشکی در مورد کشورهای غیر آلوده خودداری گردد و در مورد کشورهای آلوده ممنوعیت بصورت کلی می باشد.
مدیرکل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی کشور همچنین اشاره نمود: در شرایط فعلی مردم نگرانی بابت انتقال ویروس از حیوان به انسان را نداشته باشند و این بیماری همانطور که سازمان جهانی بهداشت و وزارت بهداشت کشورمان همواره بر آن تاکید داشته و دارند، عمدتاً از طریق قطرات تنفسی ناشی از سرفه و عطسه از انسان به انسان منتقل شده و اعمال اقدامات محافطت شخصی بهترین راهکار پیشگیرانه در این ارتباط خواهد بود.
وی با تکرار این موضوع که اصولاً ورود حیوان همراه مسافر همراه با شناسنامه بهداشتی آن می باشد، اعلام کرد: محدودیتهای اعمال شده، تدبیری پیشگیرانه جهت مقابله باشیوع ویروسی نوظهور است که تاکنون ابعاد مختلف بیماریزایی آن شناخته نشده است.
نقیبی با بیان اینکه اگر به هر دلیلی حیوانی خارج از چارچوب تعیین شده وارد کشور شود، تمهیداتی مختص این موضوع با هماهنگی ادارات کل دامپزشکی استان ها اتخاذ شده تا این حیوانات به برخی بیمارستانهای دامپزشکی تعیین شده منتقل شده و مدت 21 روز را در قرنطینه خواهند گذراند.
مدیرکل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی کشور، اقدام زود هنگام این سازمان قبل از اثبات هرگونه احتمال انتقال بیماری از دام زنده و حیوانات به انسان را انجام وظیفه مسئولانه این سازمان نسبت به تضمین سلامت تمام شهروندان کشورمان برشمرد و ابراز امیدواری کرد با تمهیدات در دست اجرای مسئولان بهداشتی کشور و همچنین مراعات تمام نکات بهداشت فردی توصیهشده، این بحران هر چه سریعتر در کشور فروکش نماید.
وی در پاسخ به پرسش مجری برنامه «روی خط خبر» شبکه خبر سیما مبنی بر تعداد بیماریهای مشترک انسان و حیوان گفت: بیماری حاصل از ویروس کرونای جدید ، آخرین بیماری مشترک شناخته شده بین انسان و حیوان و نوپدید است و تاکنون از حدود افزون بر 1700 عامل بروز بیماریها، کمی بیش از 50 درصدشان مشترک بین انسان و حیوان هستند.
نقیبی، بیماریهای هاری، تب کریمه کنگو، سل گاوی و تب مالت را از عمدهترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام نام برد و در خصوص توصیه به عدم تماس با حیوانات در ارتباط با بیماری جدید را اینگونه بیان کرد که تماس با حیوانات فارغ از اینکه یک موجود زنده هستند، به دلیل این که میتوانند ناقل مکانیکی کرونا ویروسهایی باشند که در تماس احتمالی یک فرد مبتلا روی سطح بدن آنها نشسته و امکان انتقال به انسان را دارند مهم است و اضافه کرد اگر هم این اتفاق به هر دلیلی رخ داد، بایستی دستها را بصورت کامل شستشو نمایند.
مدیرکل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی کشور در خصوص نگرانی مردم از انتقال کرونای جدید از راه انواع گوشت نیز گفت: در این مورد نگرانی وجود ندارد و وقتی اصولاً در دامها بیماری گزارش نشده است لذا فرآوردههای آنان نیز آلوده نخواهند بود و تنها آلودگی بصورت ثانویه و آنهم از طریق انسان آلوده در تماس با سطح فرآورده امکانپذیر است که با رعایت اصول بهداشتی در مراکز فرآوری و یا در منزل این مورد هم قابل کنترل خواهد بود؛ ضمن آنکه بهدلیل حساسیت بالای ویروس به حرارت، در همان مراحل اولیه پخت غذا ویروس غیرفعال خواهد شد .