زمان برگزاری: ۷ آذر
هزینه: ۲۰ هزار تومان
Shirazvetschool.ir
محققان کشور برای اولین بار موفق به کسب دانش فنی بذر واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و آنتی ژن H5 شدند.
چند روز پیش اولین بذر بومی واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و آنتی ژن H5 با حضور «سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری ریاست جمهور و «کاظم خاوازی» وزیر جهاد کشاورزی و «دکتر علی صفر ماکنعلی» رییس سازمان دامپزشکی و اعضای مرکز ملی تشخیص این سازمان رونمایی شد.
بذر این واکسن تاکنون وارداتی بوده که توسط محققان مرکز ملی تشخیص سازمان دامپزشکی به تولید رسیده و قرار است در دسترس شرکتهای خصوصی برای تولید واکسن قرار بگیرد.
با توجه به اینکه در سال ۹۷ یک سوم مرغها به دلیل این بیماری تلف شدند، این واکسن در کاهش تلفات تاثیرات زیادی خواهد داشت.
علاوه بر این محققان به منظور ردیابی ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان موفق به تولید آنتی ژن H5شدند. این محصول نیز تا کنون وارداتی بوده است.
در این مراسم همچنین تفاهم نامهای میان معاونت علمی و سازمان دامپزشکی در راستای توسعه این بذر بومی توسط بخش های خصوصی منعقد شد.
تولید انبوه ۱۵ واکسن دام و طیور تا پایان دولت
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از تولید ۱۵ واکسن دام، طیور و آبزیان تا پایان دولت خبر داد و گفت: این واکسن ها در بخش خصوصی به تولید انبوه می رسند.
«دکتر سورنا ستاری» در مراسم رونمایی از بذر واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ظهور شرکت های دانش بنیان در حوزه های مختلف را از اتفاقات بزرگ و مهم کشور دانست و افزود: امروز ما شاهد حضور شرکت های دانش بنیان در حوزه های تولید واکسن طیور و آبزیان هستیم.
وی با تاکید بر اینکه بخش دولتی امکان توسعه این نوع محصولات را ندارند، اظهار کرد: ولی در حال حاضر شرکتهای خصوصی وارد این حوزه شده اند، ضمن آنکه ما شاهد بودیم که این شرکت ها موفق به تولید کیت تشخیص سریع کرونا شدند.
ستاری توانمندیهای این شرکتها را ناشی از زیرساختهای عظیم ایجاد شده در کشور دانست و یادآور شد: وزیر بهداشت در چند هفته گذشته برنامه ریزی برای تولید کیت تشخیص سریع کرونا را اجرایی کرد و امروز ما شاهد بودیم که برخی از کشورها محصولاتی در این زمینه عرضه کردند و دو شرکت دیگر نیز کیت های تولیدی آنها در مرحله تست قرار دارد.
معاون علمی رئیس جمهور با بیان اینکه این اتفاقات نیز در حوزه دامپزشکی در حال رخ دادن است، ادامه داد: این شرکت ها با سرمایه بخش خصوصی ایجاد شده اند که یک اتفاق بسیار درخشان است. چرا که این شرکت ها همراه خود زایش های دیگری را ایجاد خواهند کرد.
ستاری با تاکید بر اینکه تا پایان دولت ۱۵ واکسن دام، طیور و آبزیان به تولید انبوه خواهند رسید، افزود: این محصولات در بخش خصوصی تولید می شوند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه شرکت های دانشبنیان در هر حوزه ای که وارد می شوند می توانند در زمان کوتاه به نتیجه برسند، خاطرنشان کرد: این موسسات قوی امروز به تولید بذر واکسن بومی دست یافتند و ما می توانیم واکسن آنفلوآنزا را در کشور تولید کنیم. در گذشته از آنجایی که این محصولات وارداتی بودند تاثیرگذاری کمی داشتند و ما برای اثرگذاری بیشتر باید بذرهای بومی را در اختیار داشته باشیم. چرا که با توجه به نوع پرندگان مهاجر سیستم صنعتی مرغداری در کشور نیازمند دسترسی به بذرهای واکسن بومی است.
وی خاطرنشان کرد: ما برای توسعه این فعالیتها کمیتههای مشترکی با وزارت جهاد کشاورزی تشکیل دادیم تا شرکت های دانش بنیان بتوانند فناوریهای مورد نیاز این صنعت را توسعه دهند.
تولید بذر واکسنهای مورد نیاز در داخل شرکتهای دانشبنیان
«دکتر مصطفی قانعی» امروز در این مراسم با اشاره به قدمت یکصد ساله ایران در واکسن سازی افزود: علی رغم قدمت یکصد ساله ایران در واکسن سازی ولی به موازات دنیا پیش نرفتیم؛ چرا که بذر، ریشه و تکنولوژی که در کشور منجر به تکثیر واکسن می شد در اختیار نداشتیم.
وی با بیان اینکه ما بذر واکسن هپاتیت را از کشور کوبا و واکسن سل را از فرانسه وارد می کنیم،خاطرنشان کرد: به منظور بومی سازی این محصولات اقداماتی انجام شد و ما صاحب این فناوری شدیم.
قانعی عدم دسترسی کشور به بذر تولید واکسن را موجب بروز اشکالاتی دانست و یادآور شد: با اقدامات وزارت جهاد کشاورزی دانش فنی تولید بذر در کشور شکل گرفت ولی باید توجه داشت که بخش دولتی امکان تولید انبوه را ندارد و باید این امر به وسیله شرکت های دانش بنیان انجام شود.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با بیان اینکه در این مراسم تفاهم نامه ای میان معاونت علمی و سازمان دامپزشکی منعقد می شود، گفت: بر اساس این تفاهم نامه با حمایت مالی معاونت علمی تولید بذر واکسن ها در شرکت های دانش بنیان صورت می گیرد و این شرکت ها بازوی اجرایی کارخانه های تولید واکسن می شوند.
قانعی تاکید کرد: ما برای دسترسی به تولید واکسن نیاز به کنار هم قراردادن دانش هایی مانند علم ژنتیک، اپیدمیولوژی، آمار و همه گیری شناسی داریم تا بتوانیم موفق به تولید بذر واکسن شویم.
جلوگیری از خروج سالانه ۳۰۰ هزار یورو با تولید دو محصول بومی حوزه دامپزشکی
مسئول گروه تشخیص بیماریهای طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی با بیان اینکه سالانه ۳۰۰ هزار یورو ارز بابت واردات آنتی ژن و واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان صرف میشد، گفت: با تلاش محققان داخلی موفق به تولید آنتی ژن H۵ و بذر بومی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شدیم.
«دکتر حامد عبداللهی» امروز در این مراسم با بیان اینکه واکسن آنفلوآنزا یکی از موارد واگیردار مشترک میان دام و انسان است، افزود: سازمان دامپزشکی مسوولیت مبارزه با آن را بر عهده دارد و با توجه به قانون ایمنی زیستی وزارت دامپزشکی مسوولیت حفاظت از ذخایر ژنتیکی و بانک ژن را دارد.
وی بررسی ۱۰۰ هزار نمونه سرولوژی برای پایش بیماری آنفلوآنزا و ردیابی جغرافیایی پرندگان را از برنامههای مطالعاتی این سازمان نام برد و یادآور شد: مشاهدات کشوری نشان میدهد که ایران میزبان پرندگان مهاجر از کشورهای چین، اروپا و آفریقا است و برای انجام آزمایش و ردیابی ویروس این بیماری در پرندگان نیازمند آنتی ژن اختصاصی داشتیم که از آنجایی که این آنتی ژن وارداتی از اروپا بود، غیر اختصاصی به شمار می رفت.
عبداللهی با تاکید بر اینکه برای مقابله با همه گیری آنفلوآنزا نیاز به سویههای داخلی داریم، ادامه داد: با تلاش محققان داخلی موفق به تولید آنتی ژن H۵ و بذر بومی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شدیم.
به گفته وی سالانه ۳۰۰ هزار یورو صرف واردات آنتی ژن می شد.
منبع: مهر، ایرنا، ایسنا
حیوانات، جزئی از طبیعت میباشند که آفرینش خاص خودشان را دارند و بنابر قانون طبیعت دارای حق و حقوقی هستند که رعایت آنها الزامیست.
به همین دلیل، یکی از سوالاتی که همیشه برای صاحبان حیوانات خانگی پیش میآید، این است که حیوانم را عقیم کنم یا نه؟ آیا برخلاف حقوقش نیست؟
چند مورد از فواید عقیم سازی عبارتند از:
- از بین رفتن احتمال سرطان بیضه (که البته بیشتر خوش خیم هستند).
- کاهش احتمال سرطان پستان
- کاهش احتمال سرطان تخمدان، رحم و عفونت های رحم (پیومتر).
- کاهش احتمال بزرگ شدن و التهاب خوش خیم پروستات.
- کاهش احتمال تومورها در اطراف مقعد.
- کاهش علامت گذاری
- کاهش رفتارهای جنسی
- آرام و قرار داشتن
- کاهش احتمال درگیری با سگ های دیگر و کاهش پرخاشگری و روحیه سلطه گری
با این حال، عقیم کردن شامل انجام جراحی و استفاده از مواد بیهوش کننده است که می تواند عواقب و عوارض جانبی بسیاری برای سلامت او داشته باشد. همچنین میتواند باعث افزایش ابتلا چاقی و کم کاری تیروئید شود.
پس در نهایت چه باید کرد؟ عقیم کردن بهتر است یا عقیم نکردن؟
• آیا سگ شما بیش از حد به نشانه گذاری علاقه نشان می دهد؟ بیشتر نژاد های کوچک اندام به این کار علاقه دارند و نژاد هایی با خوی سلطه گری بالا هم معمولاً تمایل نشان می دهند.
• آیا سگ تان در برابر سگ های دیگر از خود رفتار های پرخاشگرانه بروز می دهد؟
• آیا سگ شما لجباز است و در برابر شما مقاومت می کند؟ آیا تمرین دادن او سخت است و در کنترل او دچار مشکل هستید؟
• سگ تان نهان بیضه است (یک یا هر دو بیضه)؟
اگر سگ تان مشکلاتی که ذکر شد را دارد، بهتر است او را آموزش دهید و در سن مناسب او را عقیم کنید.
همچنین اگر سگ ژرمن شپرد، آیریش ستر یا لئون برگر دارید، این سگ ها بیشتر از نژاد های دیگر در برابر ابتلا به فیستول مقعدی آسیب پذیر هستند پس عقیم کردن این سگ ها می تواند به کاهش ابتلا به این بیماری کمک کند.
پژوهش های جانورشناسان نشان می دهد ماهی های بسیار سیاه در اعماق دریا پوستی دارند که به کمک آن می توانند ۹۹/۹ درصد نور را جذب کنند. رنگ بسیار سیاه شانس زنده ماندن را برای آنها در اعماق دریا فراهم می سازد.
تیمی از دانشمندان دانشگاه دوک و موزه ملی تاریخ طبیعی اسمیت سونیان (Smithsonian) دریافته اند که پوست برخی از ماهی های اعماق دریا بیش از ۹۹/۹۵ درصد نوری که به آنها برخورد می کند را جذب کرده و باعث می شود بسیار سیاه به نظر برسند.
در حقیقت در محیط تاریکی که ماهی های اعماق دریا در آن زندگی می کنند، جایی که حتی مقدار کمی نور منعکس شده می تواند توجه ناخواسته شکارچی را به خود جلب کند، این رنگ سیاه شدید شانس زنده ماندن آنها را ارتقا می بخشد.
دکتر کارن آزبورن (Karen Osborn) از دانشگاه دوک که در این تحقیق همکاری داشته، برای اولین بار هنگامی که سعی در عکاسی از برخی از نمونه هایی که در اعماق دریا پرورش پیدا کرده بودند داشت، ویژگی های باورنکردنی این نوع ماهی ها را کشف کرد.
با وجود تجهیزات پیشرفته، او نمی توانست هیچ جزئیاتی را در تصاویر عکس یا فیلم خود مشاهده کند. وی گفت: «مهم نبود که چگونه دوربین یا نور را تنظیم کنم، آنها [ماهی] تمام نور را به خود جذب می کردند.»
محققان دریافتند که راز رنگ سیاه بسیار زیاد پوست ماهی های اعماق دریا، ملانین یا همان رنگدانه ای که به پوست و موی انسان رنگ می بخشد، است. این ماده در پوست ماهی های فوق، کاملا پخش شده است. به طور کلی ملانین در داخل ساختارهایی به نام ملانوزوم قرار دارد که به طور متراکم درون سلول های پوست این ماهی ها قرار گرفته اند. با توجه به شکل و آرایش ملانوزوم ها، هر نوری که به ملانوزوم برسد، به سمت دیگری در سلول هدایت می شود تا جذب شود.
الکساندر دیویس (Alexander Davis) دانشجوی دکترای دانشگاه دوک و از محققان این پروژه تحقیقاتی در این رابطه چنین توضیح می دهد: « این ساختار حاوی رنگدانه هایی است که مانند یک دستگاه کوچک آدامس سازی در سلول های پوست بسته بندی می شوند، جایی که همه آنها به اندازه و شکل مناسبی هستند تا برای به دام انداختن نور درون دستگاه درست عمل کنند.»
تاکنون این تیم تحقیقاتی ۱۶ گونه از ماهی های اعماق دریا را پیدا کرده است که از این روش برای سیاه کردن شدید پوست خود در اعماق دریا استفاده می کنند. از آنجا که این گونه ها از نزدیک با هم ارتباط ندارند، این عمل می تواند یک استراتژی نسبتاً رایج در مناطق کمتر شناخته شده دریاها محسوب شود.
به نظر می رسد مهندسان می توانند با الهام از این ماهی ها، مواد فوق سیاه را برای تجهیزات نوری حساس ایجاد کنند که تولید آن در حال حاضر بسیار هزینه بردار است.
منبع: سیناپرس