اینکه چرا توله سگ ها گاز میگیرند علت در رشد دندان توله و خارش لثه ها می باشد. اما راه حل چیست؟؟
فهماندن این مطلب که توله سگ باید به شما احترام بگذارد تا حد زیادی به این امر کمک می نماید. بطور مثال در هنگام پیاده روی توله سگ باید همیشه کنار یا پشت شما باشد و از تمام دربها و ورودیها، این صاحب سگ است که باید اول عبور نماید. رئیس همیشه در جلو حرکت می کند. اگر توله پیشاپیش شما حرکت کند، این تصور در ذهن پدید می آید که شما اجازه می دهید او رئیس باشد! اگر این ذهنیت در وی ایجاد شود دیگر دلیلی نمی بیند که هر زمان لذت می برد دست و پای شما را گاز نگیرد. اگر سگها و توله ها انسان را به عنوان رئیس خود نپذیرد هرگز به درخواستهای او توجه نخواهند کرد هرچه بیشتر توله سگ شما را رئیس خود بپندارد اینکه زمانی که به او می بگوئید " نه " بر گاز گرفتن دست شما پافشاری کند، کمتر اتفاق میافتد. معمولاً آموزش توله های قوی هیکل و پر انرژی مشکل تر است. انرژی مضاعف باعث می شود که سگ سر به هوا، گیج و هیجان زده باشد و در این صورت کمتر به دستورات شما توجه خواهد نمود. تمرکز بر روی آرام کردن سگ و صرف انرژی او در مسیری که خود میخواهیم می تواند به فرمانبرداری او کمک زیادی نماید. شما باید هر روز به تخلیه نمودن انرژی او کمک نمایید و به او بفهمانید که شما رئیس گروه هستید و گاز گرفتن، آن چیزی نیست که شما را خوشحال می کند. قطعاً شما نمی خواهید سگتان در ازای یک رئیس موفق به چشم یک اسباب بازی و یک وسیله سرگرمی به شما نگاه کند. هرگز حتی اگر خودتان لذت میبرید نگذارید توله سگ دست شما را در هنگام بازی گاز بگیرد. سگ باید از همان ابتدا متوجه شود گه نباید هیچ انسانی را گاز بگیرد.
این هرگز ایده خوبی نیست که اجازه دهید توله با دست و پای شما بازی کند هرچند که این عمل شیرین و با نمک به نظر آید. این به توله میآموزد که می تواند گوشت شما را گاز بگیرد. اگر چه زمانی که یک توله کوچک با انگشتان شما بازی می کند و یا جورابتان را می کشد در ظاهر بسیار با نمک است، اما این عمل عادت بسیار بدی به سگ میآموزد! در صورتی که نمی خواهید سگتان کاری را انجام دهد حتی یک بار هم اجازه ندهید آنرا تکرار نماید. همیشه پیشگیری از بروز یک عادت آسانتر از اصلاح آن است. اینجا به دو روش جهت جلوگیری از گاز گرفتن اشاره می کنیم:
فریاد زدن و کناره گیری: توله ها موجوداتی بسیار اجتماعی هستند و کناره گیری از آنها در هنگام بازی می تواند بسیار آموزنده باشد. به محض آنکه توله شروع به گاز گرفتن نمود با صدای بلند بگوئید " آخ !! " در چشمان توله خیره شوید و محل بازی را ترک کنید، بعد از گذشت دقایقی عروسکی بردارید، بسمت توله بازگردید و تشویقش کنید تا با عروسک بازی نماید. اگر بازهم بسمت دست شما آمد عمل را تکرار نمایید.
اگر روش اول موثر نبود از این روش استفاده نمائید: زمانی که توله دست شما را گاز گرفت با صدای بلند بگویید " آخ "، پوست گردن توله را بکشید و توله را محکم تکان دهید، سپس بلافاصله عروسک را در اختیار وی قرار دهید. بعد از مدتی تکرار دیگر نیازی به دخالت فیزیکی نیست و تنها گفتن موثر خواهد بود. بعضی از بازیها این عادت زشت را ایجاد می نماید:
جنگیدن با توله توسط دست: سگ باید این نکته را بفهمد که هرگز نباید انسان را گاز بگیرد و هر زمان به او فرمان دادن باید عروسکش را بدهد.
ایده بسیار خوبی است که به توله خود آموزش دهید تا برای بدست آوردن هر چیز ، کاری انجام دهد حتی در هنگام بازی. در هنگام سرو غذا اول از بخواهید بنشیند سپس غذا را در اختیارش قرار دهید. این عمل را در زمان بستن قلاده نیز به کار برید. اگر توله عروسکش را نزد شما آورد تا بازی کند ابتدا از او بخواهید چند فرمان را اجرا نماید سپس بازی را شروع نمایید بدین ترتیب توله می آموزد که اگر از دستورات شما اطاعت نماید پاداشی خواهد داشت. این عمل همچنین مقام شما را در دید او بالا می برد. معمولاً این آموزشها تاثیر گذارند. اگر باز هم به مشکل برخورد نمودید و سگتان همچنان گاز گرفتن را تکرار می کرد می توانید با یک مربی سگ مشورت نمایید و یا به دامپزشک مراجعه کنید. گاهاً برخی بیماریها می تواند سبب گاز گرفتن شود. به کودکان بیاموزید تا هرگز به هیچ سگی بدون اجازه صاحبش دست نزنند در صورتی که توله بخوبی اجتماعی نشده باشد و یا ترسو بار آمده باشد نیز، می تواند عمل گاز گرفتن را تشدید کند. به یاد داشته باشید حتی صبورترین سگ هم می تواند در اثر آزارهای کودکان عصبانی شده و عکس العمل نشان دهد حتی اگر در ذهن کودک این تنها یک بازی است.
«باران» تنها بچه شامپانزه ایران و متعلق به باغ وحش ارم است. در بدو تولدِ نارسش توسط «دکتر ایمان معماریان» دامپزشک سابق پارک ارم نجات یافت.
به گزارش حکیم مهر به نقل از فرارو، باران وابستگی عاطفی شدیدی به دکتر معماریان دارد و او را پدر خودش قلمداد میکند.
باران تا امروز که بیش از ۳ سال و ۲ ماه گذشته با مجوزهای قانونی همراه سرپرست خود در داخل و خارج از ارم به سر برده و تحت مراقبت ۲۴ ساعته قرار داشته است.
لازم به ذکر است که این خروج، موقتی بوده و دکتر معماریان باید پس از پایان مهلت مقرر، باران را به باغ وحش بازگرداند. این در حالی است که جمعی از فعالان محیط زیست معتقد هستند که باغ وحش ارم با تمام امکاناتی که دارد مکان مناسبی برای نگهداری این بچه شامپانزه نیست .
محققان استرالیای و انگلیسی، در یک همکاری پژوهشی هفت میلیون دلاری، سعی دارند پس از ارزیابی دقیق زیستگاههای مرجانی، وضعیت جانوران در خطری نظیر لاکپشتها و کوسهها را به شکلی عمیق مورد بررسی قرار داده و از آسیبهای وارده بر آنها بکاهند.
بررسی وضعیت لاکپشتها، کوسهها و آلودگیهای پلاستیکی، بخشی از همکاری 7 میلیون دلاری جدیدی است که بین آژانس ملی علم استرالیا (CSIRO) و موسسه پژوهشی BHP بریتانیا برای مطالعه بزرگترین ساحل مرجانی در استرالیا به نام نینگالوریف انجام میشود.
این همکاری پیشتر و از سال 2015 از طریق جمعآوری اطلاعات برای حمایت از مدیریت و حفاظت از محیط زیست دریایی و ساحلی بسیار باارزش این کشور آغاز شده بود.
در فازهای اول این تحقیق مشترک، دو موسسه فوق به بررسی بقایای دریایی در امتداد ساحل و صخرههای مرجانی پرداختهاند که نتایج آن نشان داده است نینگالوریف، میتواند بهعنوان یکی از تمیزترین صخرههای مرجانی جهان شناخته شود.
اما اهداف پژوهشهای جدید بر موارد زیر تکیه دارد:
- به دست آوردن درکی عمیق از لاکپشتها از طریق توسعه روشهایی برای برآورد فراوانی آنها و ردیابی حرکاتشان به سمت سواحل برای لانهسازی
- جمعآوری نمونههای لازم برای تخمین فراوانی کوسهنهنگهای بالغ در اقیانوس هند
- انجام مشاهدات بلندمدت درمورد سلامت صخرههای مرجانی برآورد رشد آنها
- بررسی صخرههای مرجانی عمیق و جانورانی که در آنجا زندگی میکنند و تأثیرات محیطی که برای حفظ این زیستگاهها حیاتی هستند
پیشازاین، دو موسسه معتبر فوق با بررسی و تجزیهوتحلیل برشهای ناخن لاکپشتها، کشف کرده بودند که رژیم غذایی این جانوران با سن و اندازه آنها تغییر میکند، بهطوریکه در هنگام جوانی از علف دریایی تغذیه میکنند، ولی بزرگتر که شدند غذای آنها، به جلبک دریایی و حتی ستاره دریایی تغییر میکند.
همچنین در این تحقیق، محققان توانستند با ردیابی کوسهنهنگها، برای نخستین بار در جهان، تلاش این جانوران برای جفتگیری را مشاهده نموده و همچنین، سفرهای هزاران کیلومتری، حرکات سریعتر در شب و رفتن تا عمق 1.7 کیلومتری توسط آنان را ثبت نمایند.
این تلاشهای علمی که با سرمایهگذاری مناسبی توسط مؤسسات فوق همراه شده است، میتواند نقش پررنگ و قابل توجهی در حفظ صخرههای مرجانی بهعنوان زیستگاه اصلی بسیاری از گونههای جانوری و گیاهی داشته باشد.
منبع : سیناپرس
رئیس دامپزشکی کلاله گفت: واکسن تب سه روزه برای هر راس گاو و گوساله به قیمت 75 هزار تومان توسط مراکز زیر نظر این اداره ارائه می شود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از گلستان ما، «دکتر مسعود شیخ» رئیس اداره دامپزشکی کلاله گفت: دامداران در صورت مشاهده تب سه روزه در گاو و گوساله خود؛ با مراجعه به یکی از 4 درمانگاه خصوصی یا اداره دامپزشکی اقدام به معاینه و تهیه دارو از یکی از 3 داروخانه فعال شهرستان کنند.
وی تأکید کرد: دامداران نگران نباشند؛ دارو به اندازه کافی برای درمان تب سه روزه وجود دارد.
شیخ در ادامه اظهار داشت: دامداران برای هماهنگی و تامین واکسن تب سه روزه نیز به دامپزشکی شهرستان مراجعه کنند.
رئیس دامپزشکی کلاله اعلام کرد: هم اکنون در وسعت بیش از 1750 کیلومتر مربع شهرستان کلاله بیش از 20 هزار رأس گاو و گوساله در واحدهای سنتی و روستایی وجود دارد که از خدمات درمانی و دارویی سه دامپزشک در بخش دولتی و شش دامپزشک در بخش خصوصی بهره مند می شوند.
وی در ادامه به دامداران توصیه کرد: برای کاهش استرس و ایجاد آرامش روانی در واحد دامداری برای مبارزه با حشرات بعنوان عامل انتقال بیماری تب سه روزه سمپاشی را بطور مستمر در دامداری داشته باشند و نسبت به واکسیناسیون دامها هم اقدام کنند.
بیماری تیلریوز (Theileriosis) در ایران بنام زردی معروف است، بیماری انگلی خونی است و بعنوان بیماری مشترک بین انسان و دام تلقی نمیشود. ولی بعلت تغییراتی که در گوشت ایجاد میکند، گوشت دامهای آلوده غیرقابل مصرف میباشد.
این بیماری بیشتر در گاو دیده میشود و گاوهای اصیل نسبت به گاوهای بومی حساسیت بیشتری دارند. بیماری در گوسفند و بز هم دیده میشود و بیشتر در فصول گرم که فعالیت کنهها زیاد است مشاهده میشود .
نشانههای بالینی بیماری تیلریوز در دامها (گاو) چیست؟
تب، عدم اشتها، عدم نشخوار، کم خونی، لاغری، زردی مخاطات چشم، کاهش تولید شیر و گوشت، نقاط خونریزی روی مخاط چشم، تورم غدد لنفاوی پیش کتفی که به شکل خیاری کوچک در جلو کتف قابل لمس است، بی حالی و فلجی و در نهایت مرگ از نشانههای بیماری است.
نشانههای بیماری تیلریوز در روی لاشه چیست؟
زردی گوشت دام، زرد بودن رباطات که عضلات را بهم متصل میکند، خونریزی در روی عضله قلب، تورم غدد لنفاوی، خشکی هزارلا، انباشتگی شکمبه و خونریزی در شیردان از نشانههای بیماری در لاشه هستند.
تشخیص بیماری تیلریوز چگونه است؟
از روی نشانههای بالینی میتوان به وجود بیماری مشکوک شد. ولی برای تشخیص قطعی آن باید گسترش خون تهیه کرده و بعد از رنگ آمیزی با گیمسا، در زیر میکروسکوپ اشکال مختلف تیلریا را در داخل گلبولهای قرمز (اریتروبلاست و لکوسیتها ) مشاهده کرد.
راههای پیشگیری از بیماری تیلریوز چیست؟
عمدهترین روش پیشگیری از این بیماری رعایت بهداشت، استفاده از محل نگهداری دام مناسب و سمپاشی اماکن دامی و یا شعله دادن آنها و مبارزه با کنهها میباشد.
توصیه میشود جایگاه دام از سنگ، سیمان و آهن با پوششهای پلاستر سیمانی باشد. جمعآوری کود و فضولات و پوشاندن آنها و حمل مرتب به خارج از جایگاه، جمع آوری و خارج ساختن کاه و کلش و خوراک باقیمانده دام نیز اهمیت دارد.
جایگاه هرچه نور بیشتری داشته باشد آلودگی کمتر است، سمپاشی مرتب جایگاه دام با سموم ضد کنه در فصول و زمانهای مناسب اهمیت زیادی در پیشگیری دارد.
روش دیگر پیشگیری تزریق واکسن تیلریوز است که معمولا در ازت مایع تا منهای 79 درجه سانتیگراد نگهداری میشود. واکسن در فصول سرد و موقعی که کنهها فعالیتی ندارند و در دامهای غیر آبستن ترزیق میشود و تا مدت یکسال ایمنی ایجاد میکند .
درمان بیماری تیلریوز چیست؟
استفاده از داروهای ضد انگل تیلریا مثل بوتالکس یا بیو پارواگن مطابق دوز درمانی و استفاده از داروهای اشتها آور و ملین